Kirjavinkkaus #2

Moi! Nyt olisi toisen kirjavinkkauksen aika. Kuten myöskin toisen postauksen aika tänään. Ensimmäiseen kirjavinkkaukseen pääset painamalla alhaalla olevaa kirjavinkkaus painiketta. Tässä on aika monta sarjaa. Nauti! Sori jos tää on huono. Oon tosiaan nyt kipeenä (taas) ja pää ei ole kovimmillaan nyt. #aletaanjakamaanyksityisiäasioita. Mulla on siis nenä aivan punanen ja joudun niistään koko ajan. Lisäksi silmät vuotaa. Positiivinen asia on, ettei mulla ole ainakaan neljän kotitestin mukaan koronaa. Musta on muuten tullut hirveen pitkien romaanien kirjoittaja näihin alku- ja varsinkin lopetusteksteihin😂 Mutta tervetuloa, tämä on kirjavinkkaus #2!

It girl

It girl on kaksiosainen sarja. Saisi muuten olla pidempi! Ensimmäinen osa on suosituksi yhdessä päivässä ja toinen osa on pelin henki.
Sarja kertoo 14-vuotiaasta Anna Huntleysta. Hän on aivan tavallinen tyttö. Kaiken kruunaa se, kun hän onnistuu sytyttämään koulun suosituimman tytön hiukset tuleen. Yhtäkkiä kuitenkin kaikki kääntyy toisinpäin. Annasta todellakin tulee suosittu yhdessä päivässä.

Kirjoissa on noin 300 sivua. Sen on kirjoittanut Katy Birchall. Rakastan tätä sarjaa. Se on I-H-A-N-A! Kaiken lisäksi samaistun Annaan aivan liian hyvin.

Jos tätä sarjaa pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, niin ne olisivat koira, ystävyys, suosittu, hauska, ärsyttävät vanhemmat ja siivouskomero. Ymmärrät kaiken kun vain luet. Rakastan tätä sarjaa. Lue!

Starlight

 

Tyttöbändi seikkailee. Starlight on neljän tytön tyttöbändi (eikun neljän tytön poikabändi).  Päähenkilö on bändin solisti 14-vuotias Matilda. Hänen unelma-ammattinsa on poptähti ja suhtautuu tähän bändiajatukseen välillä vähän liiankin tosissaan.

Kuusiosainen kirjasarja kertoo soittamisen lisäksi muiden teini-ikäisten ongelmista. Pojista, ärsyttävistä sisaruksista… Kirja on aika tavallinen, mutta tykkään tosi paljon. Sarjan edetessä juoni muuttuu vain kiinnostavammaksi. Suosittelen lukemaan järjestyksessä!
Ensimmäinen osa: Bändihaaveita

Toisesta osasta viimeiseen: Kipinöitä ja kukkoilua (2), Suukkoja ja superhittejä (3), Tähtihetkiä ja tiikerikakkua (4), Poikia ja balladeja (5), Matkalla tähtiin (6). Olen itse lukenut vasta kolme ensimmäistä osaa.

Kirjan on tosiaan kirjoittanut Malin Stehn ja sarjan suomentaja on… okei, en löytänyt vastausta, enkä muista ulkoa. Sori! Mutta tosiaan kirjoissa on aina noin 200 sivua.
Suosittelen tätä kirjaa/ sarjaa kaikille, ketkä tykkäävät edes vähän musiikista (eli Esterille😂). Oikeastaan kaikille, koska se kertoo vahvasti myös unelmien saavuttamisesta. Ehkä kuitenkin ikänä 11+. Siinä nimittäin puhutaan teinien mielestä vähän noloista rakkausjutuista. Huom. Vain vähän! Lue ihmeessä. Suosittelen.

 

Kuvailisin tätä sarjaa sanoilla bändi, musiikki, pojat, perhe, Kahvikuppi (kyllä, isolla kirjaimella), kaverit, kiusaaja, mustasukkaisuus ja varmaan vielä teinit.

 

Frendejä, kundeja-

 

On aika hauska sarja. Kerrotaan kaikesta mahdollisesta teinityttöjen elämään liittyvistä ongelmista. Mitä jos haluaa vain auttaa? Olenko liian lihava? Miksi tytöt ovat niin äkäisiä? Pojat?

Joka osa kerrotaan eri bestisnelikon jäsenen näkökulmasta. Tähän nelikkoon kuuluvat Izzie, Nesta, Lucy sekä JP. Kaikilla on erilaiset luonteet, joten draamaa riittää.

Osia on varmaan 20. Ensimmäinen on Frendejä, kundeja ja biletoppeja. En kuitenkaan itse lue näitä järjestyksessä, enkä usko sen haittaavan. Sivuja kirjoissa on noin 150-200. Tekstissä kyllä vähän häiritsee punainen teksti. Kyllä, kirjan teksti on punaista. Sarjan kirjailija on muuten Cathy Hopkins.

Suosittelen kirjaa ehkä yli 13-vuotiaille. Itse tosin olen 12 ja luen näitä silti… No, ehkä se ei haittaa. Sitäpaitsi se on vain suositus.

Jos tätä sarjaa pitää kuvailla muutamalla sanalla, niin ne ovat ehdottomasti rakkaus, kaakao, teini-ikä, tyttöjen jutut ja varmaan vielä suorituspaineet. Herättikö kiinnostusta? Siinä tapauksessa heti kirjastoon! (Mä toivon että sua alko kiinnostaan edes vähän)

 

Viivi Pusu

Viivi on 11-vuotias tyttö. (Kai, en ole iästä ihan 100% varma) Hän asuu perheensä kanssa vanhassa elokuvateatterissa. Tuossa edellisessä virkkeessä perhe ja elokuva olivat oleellisia sanoja. Niitä käydään läpi moneen kertaan tässä sarjassa.

Viivillä on parasystävä Pinja ja ihastus Tuomas. Jossakin välissä näihin molempiin tulee vähän myös draamaa. Okei, haluaisin kertoa vielä paljon enemmän, mutta spoilaisin sillon kaiken.

Sarjassa on noin 10 osaa. Ensimmäinen niistä on Viivi Pusu ja Toffeesydän. Ei kuitenkaan tarvitse lukea järjestyksessä. Olettaisin. Kirjoissa on noin 150 sivua. Tykkään tästä sarjasta. Suosittelen sitä noin 10+ vuotiaille. Ehkä voi 9 vuotiaatkin lukea. Menee kyllä vielä vanhemmillekin. Aika perus sarja, mutta menee.

Sarjaa kuvailisin sanoilla kaverit, pojat, bändi, herkut, elokuva, sydänsurut ja perhe-elämä. Kiinnostiko? Nyt ihmeessä seuraavalla kerralla kirjastosta mukaan!

Onko nämä kaikki luettu, tai kirjastoon pääsy vasta ensi viikolla?

Lue ihmeessä ihania tarinablogeja. Mun linkinvaihtolaisista löytyy aika monta tarinablogia ja mun linkinvaihtolaisten omista blogeista vielä vähän lisää tarinablogeja. Kaikki ovat tosi lahjakkaita kirjoittajia ja käyn vilkaisemassa jokaikisen blogin noin kerran päivässä. Korjaus: 1000 kertaa päivässä. Käy katsomassa mun ensimmäinen kirjavinkkaus. Se löytyy painamalla tuosta #kirjavinkkaus sanasta

 

 

Kiva kun jaksoit lukea! Kerro ihmeessä kommenteissa, että oletko lukenut näitä, tai aiotko lukea. Kiitos kun luit❤️ Oot ihana❤️ Ei. Noi kaks sydäntä näyttää ihan super häiritseviltä😂 Liikaa emojeita. Okei en jaksa enää puhua (lue: kirjoittaa) Se on nyt tollainen. Ei tarvitse valittaa siitä aiheesta. Okei moikka🤍 (taas sydän, heh, näistä sydämistä tulee joku tän blogin inside-läppä) 

17 kommenttia

  1. En itse ole lukenut noista mitään, taidan tutustua noihin vasta 11-12-vuotiaana, oon nyt vasta 10-vuotias😅

    No mutta kuitenkin; Hieno postaus, osaat kuvailla kirjoja tosi hyvin✨❤️😄

    Vastaa

  2. Olen lukenut It Girlit, hyviähän ne olivat, vähän sellaista mättölukemista… Ja tuohan kuulostaa taas niin järkevältä. Hyvä, minä. 😂
    No siis. Hankala selittää, mutta ikään kuin sellaista Neropatin päiväkirja -tyyppistä; hyvä kirja, helppo lukea nopeasti, mutta ei mitenkään ainutlaatuinen. Ei se siis haittaa, ainakin kolmasosa omasta lukemisestanikin on sellaista. 😅
    Jos ihan rehellisiä ollaan, en välttämättä lue mitään näistä. En useimmiten samaistu sellaisiin normi nuortenkirjoihin kovin paljoa, luen ennemmin YA-kirjallisuutta, fantasiaa tai… Okei, tosi monia muita.
    Mikä ongelma minulla on kirjoittaa liian pitkiä kommentteja? 😂 Tämäkin on pelkkää höpöttelyä…
    Mutta joo, hyvä postaus, ja ne sanalistat olivat nerokas idea!

    Vastaa

    1. Kiitos kehuista🤍 Voin tehdä joskus ehkä (painosanalla joskus) kolmannen osan. Voin yrittää siihen laittaa erilaisia kirjoja. Ei vain nyt tullut mieleen kun noi, koska en ole lähiaikoina lukenut muita kun noi mainitsemani kirjat.

      Vastaa

  3. Ootko jo lukenu sarjaa nimeltä etsiväkerho hurrikaani se on ehkä 9-10 vuotiaille eli vähän nuoremmille mutta kirjoissa on silti hyvä juoni ja ne ovat sopivan mittaisia kirjoja 14 tai 13 ja päähenkilöt ovat lapsia/nuori 6/5 kannattaa lukea😉

    Vastaa

    1. Kiitos❤️
      Ja piirtäjä43, olen lukenut joskus nuorempana Etsiväkerho Hurrikaanin. Se oli silloin hyvä sarja, mutta enää en niin paljoa pidä siitä koska olen kasvanut.

      Vastaa

  4. Muuten cute tiedän että sinulla on toinenkin blogi mutta en tiedä missä siihen olisi linkki Voitko kirjoittaa linkin kommentteihin💖

    Vastaa

    1. Linkki löytyy mun infosta. Eli paina kolmesta pisteestä minkä vieressä lukee info-> Selaa alaspäin-> siinä lukee: mun muut blogit. Paina siitå Luistelun taikaa kohdasta. Sun pitäisi päästä blogiin. Jos pääsit, kommentoi sinne. Jos taas et päässyt. Kommentoi tänne, laitan linkin.

      Vastaa

  5. Hirveen vanha fiilis, kun oon ya-kirjoja lukenut neloselta asti. Mun lemppareita on varmaan Amerikan kuninkaalliset-sarja, Valinta-sarja ja tällä hetkellä kesken oleva Outolintu-sarja

    Vastaa

  6. Hei cute! Näistä sarjoista osa alkoi kiinnostamaan heti! Ainakin se it-girl👌. Pidä ihana päivä!

    Vastaa

    1. Lainaa ihmeessä kirjastosta!
      Mietin että miksi nimi kuulosti niin tutulle. Sitten muistin, että sä olit se mun fani. Teit sen ihanan testin❤️
      Ihanaa loppupäivää sullekin😍❤️

      Vastaa

  7. Kiitos kirjavinkeistä! Voisin katsoa joitakin kirjastosta.Oon ihan lukutoukka. Ps. Kitos postauksesta😊❤

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.