Juttelua Harry Pottereista!

Moi!

Ei, en matki postauksen aiheessa Annia. Tähän on saatu häneltä lupa, ei hätää. Jos et vielä siis tajunnut, niin alkuperäinen idea on Annilta. Käy lukemassa hänen postauksensa tästä!

Eli siis, kuten otsikosta voi jo päätellä, tässä postauksessa höpöttelen vähän Harry Potterista. Kerron omia ajatuksiani ja… Tai no, lue itse postaus, niin saat tietää lisää!

Jos et ole lukenut Harry Pottereita, minä suosittelen, että jätät tämän postauksen väliin, sillä tämä postaus sisältää spoilereita!

Mikä ihmeen Harry Potter?

Harry Potter on  seitsemänosainen kirjasarja. Se on fantasiaa ja kirjan on kirjoittanut J. K. Rowling. HP:t kuuluvat genrenä fantasiaan ja ne kertovat velhopoika Harryn elämästä.

Mutta mitä ihmeellistä näissä kirjoissa on? Se on kysymys, jota olen miettinyt siitä asti kun sain viimeisen osan luettua. Kaikkien kirjojen juoni on aikalailla tämä: Kesällä tapahtuu ongelma-> Kouluvuosi alkaa ja sama ongelma alkaa paisua tai siitä kehittyy uusia ongelmia-> Harry ystävineen ratkaisee ongelman-> Kaikki on onnellisia ja loma voi alkaa. Tässä noudatetaan perus kaavaa kirjoittamisessa. Ovathan Potterit tottakai hyviä, mutta tämä juonijuttu on hieman erikoinen. Toisaalta, en tiedä toimisiko sarja toisenlaisella juonella.

Mielestäni tätä sarjaa hypetetään aivan liikaa. On totta, että JK:lta on vaadittu paljon mielikuvitusta Tylypahkan ja muiden sarjaan liittyvien asioiden kanssa, mutta itse kirjoitusosio on vähän tylsä. Tai en oikeasti osaa selittää, mutta kaikkien kirjojen juonikuvio on vaan niin sama!

Yleistä tietoa

Tylypahka on velhokoulu Englannissa, mikä aloitetaan 11 – vuotiaana. Sinne tulee aikalailla kaikenlaisia velhoja ja noitia. Puhdasverisiä, puoliverisiä sekä jästisyntyisiä.

Tylypahka on siis tarkemmin sisäoppilaitos. Siellä on neljä tupaa, jotka ovat Rohkelikko, Korpinkynsi, Puuskupuh ja Luihuinen. Rohkelikossa on jo nimensä mukaan rohkeita velhoja. Korpinkynnessä taas älykkäitä ja nokkelia. Puuskupuhit ovat reiluja ja ystävällisiä, kun taas Luihuisessa on sitten ovelat ja kunnianhimoiset.

 

Henkilöt

Hahmot. Tässä sarjassa esiintyy monia eri hahmoja. Ei tosin läheskään yhtä paljoa kuin soturikissoissa, mutta ei siitä sen enempää. Päähenkilö on tottakai Harry. Tärkeimmät sivuhenkilöt ovat Ronald Weasley ja Hermione Granger. He ovat koko ajan mukana.

Golden trio esiintyy pääosassa koko sarjassa. Lisäksi on tottakai varmaan sata muutakin hahmoa. Okei, se on ihan hyvä, sillä kouluissa on yleensä aika paljon ihmisiä ja jos en ihan väärin muista, niin Tylypahkassa oppilaita on päälle tuhat. Sinne sitten vielä opettajat ja taikaministeriö, tai oppilaiden perheet. Kyllä niitä henkilöitä kaikkia oikeastaan tarvii. 

Omat suosikkihahmoni ovat Hermione Granger ja Ginny Weasley. Hermioneen voin samaistua. Hän on taitava koulussa ja pilkunviilaaja. Se kuulostaa minulta! Hän on myös todella kaunis. Tai ainakin Hermionen näyttelijä Emma Watson on todella kaunis!

Ginny taas on ihana ja upea persoona. Pidin hänestä enemmän silloin 1 – 3 luokilla, eli vähän nuorempana, mutta eihän hän silloin vanhempana kamalakaan ollut.
Ginny on sisäinen taistelija ja rohkea ihminen. Pidän hänen päättäväisestä luonteestaan!

Inhokkihahmojani sitten ovat tottakai kaikki pahikset, tai melkein kaikki pahikset. Eivät ihan kaikki. Sellaisista ei pahiksista minä inhoan Ronia. En vaan yksinkertaisesti pidä hänestä.

Ron on ärsyttävä, enkä ymmärrä, mitä Harry näkee hänessä kaverina, tai Hermione kumppanina. Pidän kyllä kaikista muista Weasleystä, paitsi Ronista. Heh.

Elokuvat ja niiden näyttelijät

HP:sta on tehty elokuvia. Elokuviin tarvitaan tottakai näyttelijät. Suosikkinäyttelijäni on ehdottomasti Emma. Emma Watson. Hän näyttelee Hermionea. Mä rakastan Emman tyyliä näytellä. Hän eläytyy täysillä Hermionen rooliin.

Toinen suosikkinäyttelijöistäni on Evanna Lynch. Hän näyttelee Luna Lovekivaa. Luna ei ole mun lempihahmo, mutta Evannasta tykkään. Hän on niin kaunis. Tajuan kyllä, että näyttelijät on meikattu täydellisen näköisiksi, mutta nämä kaksi ovat ihania! Ykkösenä tulee tottakai Emma.

Evannalla on myös ihana ääni. Se sopii tosi hyvin Lunalle. Ehkä hänen pitää kuulostaa sille, mutta ainakin onnistuu siinä tosi hyvin.

Mun lempivuorosana Hermionelta leffoista on muuten se, kun Golden trio tulee viisasten kivi leffassa sieltä Pörrön luota ja sanoo jotakin koulusta erottamisesta. En nyt ala kirjoittamaan niitä vuorosanoja tähän, mutta se äänensävy❤️ If you two don’t mind, I’m going to bed. Before either of you come up with another clever idea to get us killed. Or worse, expellent. Suurinpiirtein jotenkin näin: Mitä te oikein ajattelitte? Jos suvaitsette, menen nyt nukkumaan. Me olisimme voineet kuolla.  Tai mikä pahinta, meidät voidaan erottaa koulusta. Niin ihana! Toinen ihana kohta on samassa leffassa loitsutunnilla. Harjoitellaan wigardium leviosa- loitsua, eli lennätysloitsua. No, siinä Hermione on Ronin pari. Kuinkas ollakaan, hän auttaa vähän Ronia. Tällä kertaa keskustelu menee näin: No, no, no. It’s Leviosa, no levioosaarrr. Ihana Hermionen luonne!

Lempparikirja ja elokuva

Olen katsonut kaikki Potter-elokuvat ja lukenut kaikki kirjat. Lempikirjani on ehdottomasti Kuoleman varjelukset. Se on salaperäinen ja jännittävä sopivassa määrin.

Lempielokuvani on sitten Kuoleman varjelukset 2. Ei se ykkösosa! Siinä etsitään pelkästään hirnyrkkejä, eikä siinä tapahdu mitään erikoista. Toisessa osassa sitten alkaa tapahtua.

Lempikohtaukseni koko sarjassa on ehdottomasti Tylypahkan taistelu. Se on samalla niin surullinen. Moni kuolee ja päättää elämänsä siihen. Kaikki puolustavat Harrya.

Kuoleman varjelukset – elokuvassa on kuitenkin yksi miinus. Se loppu kohta, missä Harry kuolee, on vähän sekava. Ensiksi Harry menee Kiellettyyn metsään ja kohtaa siellä hänet – joka – jääköön – nimeämättäTiedät – kai – kuka tappaa Harryn…. Tai ei tapakaan, stopataanpa tähän!

Harry tuli Tiedät – kai – kenen luo valmiina kuolemaan, sillä oli juuri saanut tietää, että hän oli seitsemäs hirnyrkki. Voldemort teki tappoloitsun Harrya kohti, mutta vihersilmäinen Harry jäi silti eloon. Hän meni Dumbledoren luokse ja Dumbledore jakoi Harrylle elämänviisauksia. Kun Harry heräsi unestaan, hän kuitenkin päätti esittää kuollutta.

Harry oli selvinnyt tappoloitsusta toisen kerran, eikä hän ollut enää hirnyrkki.

19 years later

19 years later. Ihana pätkä! Miksei se ollut pidempi? Olisin halunnut. Se on mielenkiintoinen. Luin muuten tänään Potterwikiä ja siellä kerrottiin, että Lily Potter (Lily Luna Potter) aloitti Tylypahkassa 2020. Miettikää, Harryn ja Ginnyn nuorin tyttö on jo kolmannella luokalla. Lily on muuten 08. Syntynyt 2008.

Triviaa

Nämä ovat aika yleisiä, mutta kerron nyt myös oman mielipiteeni näihin.

1. Dumbledoren kuolema ennustettiin jo kolmannessa kirjassa

Tämä perustuu siihen, että pöydässä istui 12 henkilöä. Professori Punurmio ilmestyi paikalle, ja Albus nousi ylös ja siirsi Sibyllalle tuolia. Punurmio kuitenkin sanoo, että ei voi istua, sillä silloin heitä olisi 13, eli ensimmäinen, joka nousee pöydästä, kuolee ensimmäisenä. Kukaan ei kuitenkaan silloin tajunnut, että Ronin taskussa oli hänen hiirensä Kutka, eli animaagi Peter Piskuilan. Näin siis heitä oli jo 13 ja Dumbledore nousi pöydästä antamaan tuolia Punurmiolle ja näin myös kuoli ensimmäisenä.
Sanotaanko, että tämä on oikeasti ihan järkeen käyvä teoria. Tai ainakin, jos minä olisin erittäin taikauskoinen niinkuin Sibylla taitaa olla.

2. Harryn arpi

Harryn salamanmuotoinen arpi ei olekaan tavallinen sattumankaupasta tullut arpi. Se on salama, joka on myös Avada kedavra – loitsun käsiliike. Eli kun velho tekee tappoloitsun, tekee hänen kätensä tuollaisen salamaliikkeen. Siitä siis olisi tullut Harryn arpi.

Onko tämä edes teoria. Minun mielestäni tämä on fakta. Pelkkää faktaa!

3. Ginny käytti lemmenjuomaa Harryyn

Tämä perustuu siihen, että koko kirjasarjan ajan Ginny on ollut vähän ihastunut Harryyn. Sitten kun muut alkoivat käyttämään lemmenjuomaa, tai se tuli isommin kuvioihin, niin Harrykin alkoi välittämään Ginnystä. Sattumaako muka? Vähän myöhemmin kuitenkin Harry olisi alkanut rakastamaan Ginnyä oikeasti, sillä heidän lapset osaavat rakastaa. Voldemorthan syntyi lemmenjuoman vaikutuksesta, eikä osaa rakastaa.

En itse uskoisi tätä, ellei tässä olisi tuota ”Harry alkoi myöhemmin välittämään Ginnystä” – kohtaa. Kun tämä on tällaiseksi kokonaisuudeksi kirjoitettu, uskon tätä jotenkin. Toisaalta en välttämättä haluaisi uskoa…

4. Rohkelikkoon pääsevät vain harvat ja valitut

Tässä on syy siihen, miksi Rohkelikko tupa on niin pieni: Sinne pääsevät vain ne, ketkä ovat pyytäneet sitä lajitteluhatulta. Ron pääsi Rohkelikkoon, koska hänen kaikki perheenjäsenet olivat siellä. Harrykin pyysi lajitteluhatulta jotakin muuta tupaa kuin Luihuista, ja pääsi Rohkelikkoon.

Tähän teoriaan en usko. Kyllä tämä joidenkin kohdalla toimii, mutta esimerkiksi Neville Longbottomin johdalla tämä ei toiminut, sillä toivoiko Neville Rohkelikkoon. Okei, Neville varmaan toivoi, koska mielestäni hän on ilmetty Puuskupuh.
Mutta kaikkien kohdalla tämä ei ole toiminut!

 

5. Teoria Nevillen kömpelyydestä

Tämän teorian mukaan Neville ei olisi luonnostaan kömpelö tai huono taikomaan. Se johtuu siitä, että Feeniksin killassa, eli viidennessä kirjassa Neville paljastaa, että hänen sauvansa on oikeasti Nevillen isänsä vanha. Jo ensimmäisessä kirjassa kerrotaan, että sauva valitsee velhonsa, mutta Nevillen isän sauva ei ole valinnut Nevilleä, vaan Frank Longbottomin (eli Nevillen isän).
Tämä on mielestäni ihan uskottava teoria. Sauva valitsee velhonsa, mutta Nevilellä ei ole täydellistä sauvaa itsellensä, ja on sen takia kömpelö. 

Minä Tylypahkassa

Joo, olen unohtanut itseni. Jos opiskelisin itse Tylypahkassa, tupani olisi Rohkelikko. Tai luulen, että se olisi ehkä Puuskupuh, mutta haluaisin Rohkelikkoon. Minulla ei ole mitään Puuskupuheja vastaan, mutta haluaisin kuulua Rohkelikkoon. Löydän itsestäni kuitenkin jonkin verran kaikkia tupia. Huonompina päivinä muistutan Luihuista, koulussa tunneilla taas olisin selkeä Korpinkynsi. Välitunneilla tai vapaa-ajalla olisin luultavasti Puuskupuh. Treeneissä sitten Rohkelikko.

Lempiopettajani olisi Minerva McGarmiva, tai Remus Lupin. Ei hän siellä enää opeta, mutta silti hän. Vaikka nuo lempiopettajani opettavat pimeyden voimilta suojautumista ja muodonmuutosta, luulisin lempiaineeni olevan silti yrttitieto. Tai eih. En tiedä. Haluaisin kuitenkin kokeilla myös ennustusta ja taikaeläinten hoitoa. Jästitietokin olisi mielenkiintoista!

Olisi kiva kuulua huispaus joukkueeseen. Haluaisin olla etsijä. Se kuulostaa hauskalle. En kuitenkaan tiedä pärjäisinkö. Oikeassa elämässä pelkään palloa ja olen huono kaikissa palloilulajeissa. Jos en pääsisi joukkueeseen, niin kävisin varmasti ainakin kaikissa huispauspeleissä, sillä huispauksesta olen kiinnostunut.

 

Kiitos kun luit. Ihanaa loppupäivää ❤️

33 kommenttia

  1. Moi :)
    Itse olisin Korpinkynsi, joka pelaisi huispausjoukkueessa pitäjää – tosielämässä harrastan erästä palloilulajia ja pelaan mieluiten puolustajaa. Nauttisin todennäköisesti eniten loitsuista tai numerologiasta. Siitä on niin kauan kun viimeksi Pottereita luin tai katsoin, joten en hirveämmin hahmoista muista.

    Vastaa

      1. Hei! Sähän olet Tähtikissa! Siis sieltä Ensimmäiset Klaanit sivustolta. Onpa mulla tyhmä olo. Mä en tajunnut, mutta ihmekös kun nimi kuulosti niin tutulta. Kiva jos voidaan alkaa linkinvaihtoon!

        Vastaa

          1. Mikä sun sivuston linkki on? Voitko laittaa tänne? Oon siis tottakai käynyt lukemassa, mutta voitko kirjoittaa sen tänne, että tulee varmasti oikea.

  2. Vau, selvästi panostettu kohtaus!

    Okei, olen huomannut, että monet tarinabloggaajat ovat pilkunviilaajia, tai ainakin sanovat niin. Kuulun joukkoon! Anteeksi jo etukäteen tästä valituksesta, mutta kun mainitsit, että Hermione ja Ron ovat myös päähenkilöitä – eivät he oikeastaan ole. Päähenkilö on sellainen, jonka näkökulmasta asiat kerrotaan ja jonka tekemisiä seurataan. Hermione ja Ron ovat vain tärkeimmät sivuhenkilöt, mutta sen lisäksi on myös taustahenkilöitä…
    *pysähtyy*
    Joo, on tainnut tulla kuunneltua äikäntunneilla. 😅 Pitäisi kai ottaa Ainosta mallia ja alkaa kirjoittaa tarinatiedettä.

    Ja Kuoleman varjelusten loppu – homma meni niin (SPOILER ALERT), että Voldemort oli tehnyt vahingossa Harrysta hirnyrkin, joten hän ei tappanut Harrya, vaan sen hirnyrkin hänen sisällään. Ja ei kai Harryn arpi kadonnut?

    Okei, nyt olen näsäviisastellut tarpeeksi. En tiedä näyttelijästä… Ehkä Rupert Grint, Ronin näyttelijä? En itsekään oikein välitä Ronista, mutta Rupert Grint vain onnistuu niin hyvin! Lempihahmo taas onkin pahempi kysymys. Tonk, Lupin, Sirius, Ginny…? Tykkään myös liian monesta muusta, ainakin Aberforthista, McGarmiwasta, Nevillestä ja Lunasta… Tiedetään, outo lista! Lempitupa on Puuskupuh. Kaikki aina mustamaalaavat Puuskupuheja tyhmiksi ja kömpelöiksi, mutta eihän se niin mene! He ovat ystävällisiä ja ahkeria. (Meinasin kirjoittaa ahkeriaita 😂😂😂)

    Jeesus KRISTUS, miten pitkä kommentti! Anteeksi, jos Blogger nyt ylikuormittuu tästä, Cute. 😅

    Vastaa

      1. Okei, pitkiä kommentteja on kiva lukea.
        Ja kyllä mä ymmärrän sen kuoleman varjelusten loppukohtauksen, mutta se on vaam vähän outo. Ja kyllä se arpi katosi. Tarkista vaikka kirjoista. Siellä muuten lukee.

        Vastaa

        1. Ei mun mielestä kadonnut, koska Kirotussa lapsessa mainitaan, että sitä kivistää taas? Tai sitten siinä on todella omituinen ristiriita…

          Vastaa

          1. Mun mielestä sanottiin, mutta kirotussa lapsessa tosiaan taidettiin sanoa siitä arvesta. Aloin kyllä etsimään kuoleman varjeluksista (siitä kirjasta) mutta en löytänyt. Olen kyllä ihan varmasti lukenut niin jostakin! Ehkä se on vain todella omituinen ristiriita…

  3. Tosi hyvä postaus! Samaistun siihen, että pelkään palloja 🙂.

    Vastaa

  4. Ihana postaus! Itse olisin Rohkelikossa ja haluaisin ehdottomasti pelata huispausta, sillä noh, pelaanhan jalkapalloa😅

    Vastaa

  5. Tosi kiva postaus, tykkäät just tälläsistä :3 Ite olisin Puuskupuh, huispauksen ystävä, mutten pelaisi sitä.

    TP:n lyhyttarinoista muuten löytyy mun hp-hahmosta enemmä ;))

    Mutta joo, ihana postaus <33

    Vastaa

  6. Hieno postaus kuten aina cute olisin itse rohkelikossa ja olisin etsijä.

    Vastaa

  7. Ihana postaus! ❤️ Hassua, että munkin lempivuorosanat Emma Watsonilta leffoissa on juuri nuo samat 😂 Etenkin se jossa hän korjaa Ronin sanomaa loitsu on ihan paras! :)

    Vastaa

  8. Olisi kaksi kysymystä,
    Ensimmäinen:
    Voiko omenapuun alla kilpailuun kirjoittaa runon? Kun minulla olisi eräs runo jonka olen kirjoittanut kerran ja se sopisi aiheeseen.
    Toinen:
    Kävisikö linkinvaihto Tarina-akatemian kanssa?
    http://tarina-akatemia.blogspot.com

    Vastaa

  9. Ihana postaus! Lempi näyttelijä? Hmmm.. Emma Watson tietenkin! Lempi hahmo? Hermione Granger!! Kuuluisin Rohkelikkoon❤️💛 Olet niin mahtava Cute_avocado

    Vastaa

      1. Ollaan Potter samiksia sitten! Ja voin yrittää tehdä jonkun muunkin Potter-aiheisen postauksen. Pitäisi tosin keksiä siihen idea…

        Vastaa

        1. Kerro Potter mokia esim. Jos joku on tehny jotain väärin tai jne

          Vastaa

          1. Hyvä idea. Saatan toteuttaa jossakin kohtaa, mutta en ihan vielä, sillä haluan pitää mun blogin monipuolisena. Ihanaa loppupäivää✨

  10. Mun lempi hahmot on varmaan Hermione ja Ginny.Sitten mun lempi näyttelijät on Emma Watson ja Evanna Lynch.Ja mä kuulun varmaan Puuskupuhiin.💛

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.