Yksi lempiväreistäni

Osallistun tällä tekstillä Esterin Valkoiseen tarinakilpailuun.


Talvi ja varsinkin lumi. Niin kaunista. Paperi ja seinät. Katto ja airpodsien kotelo. Pehmeä karvalankamatto ja nenäliinat. Kaikki uskomattoman upean värisiä. Kirkas ja vaalea. Ehkä tämä tavallisin väri, tai oikeastaan sävy, on todella näyttävä, mutta silti niin neutraali. Sitä on yli puolet maailmasta, olettaisin.

Rakastan talvea. Totta kai myös kaikkia vuodenaikoja, mutta varsinkin talvea. Kaunis lumipeite peittää maan upealla kauneudellaan. Pihamaiseman väriloiste kimaltaa. Oikeastaan siellä ei ole monia värejä. Vain puhtaan täydellistä ja taivaansinistä.

Maito. Makeaa ja kylmää. Samoin on myös lumi. Vieressäni oleva muki, sekä pino koulupapereita. Kaapit, työpöytäni, kaksi seinää ja katto. Kaikki valkovuokon värisiä. Tosin pöytää ei edes melkein näy kaikkien koulukirjojen ja kynien alta. Omistan muuten myös sen värisiä kyniä.

Olet niin kaunis väri. En voi uskoa tätä kaikkea kauneuttasi. Keväällä se kaikki taika sulaa pois. Enää en voi katsoa, kuinka kimallat talvisäässä kilpaa auringon kanssa. Niin ihanaa. Ihanaa ja vielä vähän lisää ihanaa.

Koiratkin tykkäävät väristäsi. Miksi muutenkaan useimpien turkit olisivat sen värisiä? Onhan ihmisten vaatteetkin samanvärisiä.

Hurmaat säihkyvällä persoonallasi kaikki. Et ole violetti, etkä sininen, et musta tai taivaan värinen. Veren punainen ja kevään vihreä jää pois, koska sinä olet niin kaunis. Sokaiset kaikki upeudellasi, joka monelle vain unelma olla voisi.

Täydellisyyden väri. Niin sinua usein kuvataan. Ei hyvänä, tai tosi hyvänä eikä edes lähes täydellisenä. Vaan ja ainoastaan täydellisenä. Lämmin ja kylmä. Ihan sama! Molemmat ja kaikki loputkin 67 sävyä uskomattomia. Sitä paitsi, tykkään myös kaikista muista väresitä. Senkin takia tämä on niin hieno ja upea väri, sillä tähän kätkeytyy sisälle kaikki muut värit.  Tässä kauniissa värissä on kaikki värit, muut ovat vain eri muotoja siitä. Sinulle ei todellakaan vedä vertoja mikään pelkkä musta tai pinkki. Vain sinä itse. Maitoa muistuttava täydellisyyden väri.


Siinä oli. Ester, onnistuinko? Ja sainhan laittaa tämän tänne blogiini. No, tässä se oli. Ehkei paras, mutta yritystä oli mukana. Pari faktaa tarkistin Googlesta ja Bianca- googlesta 😉 Kommentoi ihmeessä jotakin.  Ihan mitä vain. Mieluiten tosin aiheeseen liittyvää. Paljastan muuten, että olen itsekin tekemässä yhden kirjoitushaasteen. Moikka! Nähdään seuraavassa kirjoituksessa❤️

 

14 kommenttia

  1. Aivan mahtava! ❤️(laittaisin valkoisen sydänemojin, mutta puhelimessani ei ole sellaista☹️)

    Osaat upeasti kuvailla valkoista! Se on ihana väri! ✨

    Vastaa

  2. Valkoinen sydän minultakin! (Joo, minunkaan puhelimessani ei näköjään ole sitä… Musta, mutta ei valkoista?!) Kaunis teksti, sitä oli ihanaa lukea!
    Jostain syystä odotin koko ajan kohtaa, jossa kertoisit, että valkoisessa on kaikki värit, että kaikki muut ovat vain eri muotoja siitä. Vähän outoa ennakointia, mutta se olisi sopinut niin hyvin… 😅
    Korjausehdotus: sinuna ehkä muuttaisin ”joka monelle vain unelma ois”-kohdan muotoon olisi, se sopisi tyyliin paremmin.
    Ai niin! Tämähän oli kilpailuun? Eikö tuolla yhdessä kohtaa sanota valkoinen suoraan, ”omistan myös valkoisia kyniä”?
    Tsiisus, miten pitkä kommentti… Saattoi kuulostaa kriittiseltä, mutta tykkäsin tekstistäsi todella!

    Vastaa

      1. Kiva että tykkäsit🤍
        Ne pari kohtaa on nyt korjattu ja lisätty pieni lisä.
        Ja Bianca ei, missään kohtaa ei sanota ainakaan enää suoraan valkoinen (ei kerrota Esterille) 😂
        Eikä pitkä kommentti edes haittaa. Näitä ”romaaneja” on kiva lukea:)

        Vastaa

  3. Wou, ihan mahtavaa!! En oo ikinä aatellu et valkoista vois kuvailla, tai ainakaan näin hyvin :D <3

    Vastaa

  4. Ihan upea teksti <3 Säälikää nyt hyvät ihmiset mua, mun täytyy kaikista näistä ihanista yrittää valita paras! Ääk 😩

    Vastaa

  5. Ihana runo! Voisit tulla vaikka kuuluisaksi runoilijaksi<3! Osaat muuten kuvailla mahtavasti valkoista! 🤍

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.