Summer Bucket List 2022

Heips! Tänään on 1. kesäkuuta, eli kesä on virallisesti alkanut. (Tai siis silloin kun julkaisen tämän. Kun nyt kirjoitan tätä, mennään vielä toukokuuta) Tässä näet mun Summer Bucket Listin, eli tavoitteitani kesälle. Tällä listalla noin puolet liittyvät jollain tapaa kirjallisuuteen, jotta tämä sopii tarinablogiini.



1. Maista vähintään viittä uutuusjäätelöä!

Kesällä kuuluu syödä jäätelöä. Yleensä kuitenkin otan kaupasta jonkun vanhan suosikkini, enkä anna uusille jäätelöille mahdollisuutta. Tänä kesänä kuitenkin aion maistaa monia uutuusjäätelöitä. Niitä on ilmestynyt kauppaan nyt monia, ja jotkut näyttävät tosi herkullisilta!

2. Kirjoita kirja loppuun!

Tämä on minulle varmaan vaikein tavoite näistä. Mä rakastan kirjoittamista ja olen syvästi addiktoitunut Kaislaan, mutta en oikein saa sen kirjoittamista aikaiseksi. Kirjoitan kyllä usein puoli sivua, mutta se jää sitten siihen. Kesällä on aikaa, joten yritän puristaa itsestäni yhden Kaisla – kirjan valmiiksi!

3. Kirjoita joka päivä!

Tämä tarkoittaa oikeastaan lähes joka päivä, sillä joka päivä ei vain ehdi tai ei ole oikeasti yhtään motia. Haluan kuitenkin kehittyä kirjoittajana paljon, mutta mestariksi tulee vain harjoittelemalla (ja mestaritkin harjoittelevat!)

4. Lue Yksi meistä valehtelee – kirja!

Tämä kirja on ollut lukulistallani liian pitkän aikaa. Nyt minä tartun härkää sarvista ja varaan sen kirjastosta! Yleensä kun olen etsinyt sitä kirjastosta, se on aina ollut lainassa, mutta tämän kesän aikana aion lukea sen! Myös Idiootit ympärilläni kuulostaa hyvältä, ja luultavasti lainaan senkin! (+ tietty paljon muita kirjoja)

5. Lue 50 kirjaa!

Tämän haluan ottaa tavoitteeksi. Tällä hetkellä ajattelen, että en varmasti löydä niin montaa kirjaa kirjastosta. Minun on kuitenkin pakko saavuttaa tämä tavoite!

6. Käytä kasvonaamio!

Minä tiedän, että tämä kuulostaa sinun mielestäsi oudolta. En itse kuitenkaan ikinä saa aikaiseksi kasvonaamion käyttöä, joten laitan tämän nyt tänne.

7. Luo uusi Wattpad – kirja!

Tiedän, että nyt te kaikki, jotka seuraatte minua Wattpadissa, ajattelette, ettei se kannata. Olen nimittäin ollut aika epäaktiivinen siellä. Minulla on kuitenkin hyvä idea uuteen kirjaan, ja luultavasti julkaisen sen.

8. Postaa Tarinapajaan aktiivisesti!

Kaikilla on eri käsitys sanasta aktiivinen. Minä haluan pitää julkaisuvälin tiheänä, sillä onhan itselläni todella paljon erilaisia tekstejä, joita en ole julkaissut. Toisaalta ne eivät ole kyllä kaikki kovin onnistuneita…

9. Postaa blogiin monipuolisesti!

En halua, että täältä löytyy kesäksi pelkästään lyhyitä tekstinpätkiä. Minä yritän aloittaa uuden jatkotarinan ja kesän aikana harjoittelen runojen kirjoittamista, sillä en ole niissä mikään mestari.

10. Opettele kirjoittamaan runoja!

Tästä mainitsin jo tuossa edellisessä kappaleessa, mutta halusin tehdä tästä ihan oman kohdan. En ole kovin hyvä kirjoittamaan runoja, mutta haluaisin oppia. En tule julkaisemaan niitä ensimmäisiä runojani, mutta joskus haluaisin kyllä niitäkin julkaista.

11. Käy yöuinnilla!

Luultavasti tämä toteutuu, sillä se on juhannusperinteemme. Yöllä on muuten hauskaa uida!

12. Lainaa kirjastosta kirja, mitä epäilet pitkään!

Ei ole olemassa kovin montaa huonoa kirjaa. Tai ainakaan sellaista, mitä minä olisin lukenut. Lisäksi haluan uutta hyvää luettavaa!

13. Nuku teltassa!

Teltassa nukkuminen on hauskaa, ja haluan tehdä sen tänäkin vuonna. Viime kesänä nukuimme ystäväni kanssa minun mummulani pihalla ja katsoimme kaikki neljä kautta sarjaa nimeltä Hullu Hullumpi Yläaste (siihen sarjaan suositus multa!)

14. Ole päivä ilman ruutua!

Tämä on kohta, minkä haluan ehdottomasti toteutuvan. Haluan oikeasti yhden päivän, jolloin puhelin ei rajoita toimintaani. Tiedän, että se tulee olemaan vaikeaa, mutta haluan yrittää! Keksin varmasti paljon muutakin tekemistä!

15. Käy picnicillä!

Lyhyt ja ytimekäs viesti, minkä toteutumista epäilen jo nyt. Ei picniciä kuitenkaan saada aikaiseksi, heh…

16. Leivo mansikkakakku!

Mansikkakakku on todella hyvää, ja sitä pitää saada joka kesänä. Tämä aika varmasti toteutuu, sillä yleensä äitini syntymäpäivillä on mansikkakakkua!

17. Käy jossain huvipuistolaitteessa, missä et ole ennen käynyt!

Tämä on hyvä tavoite minun kaltaiselle pelkurille. Monta kertaa olen ollut huvipuistoissa ja katsonut, että tuohon laitteeseen haluan mennä, mutta sitten en ole uskaltanut. Kun olemme olleet Särkänniemessä, en ole käynyt edes Take Offissa, mutta toisaalta olen käynyt Tornadossa…

18. Käy Tornadossa!

Menemme luultavasti kesällä Särkänniemeen ja aion siellä käydä Tornadossa. Olen käynyt vain kerran siinä laitteessa ja se oli ihan kiva laite, vaikka luultavasti söin siinä matkalla kärpäsen…

19. Leiki vesi-ilmapalloilla! 


Vesi-ilmapallot = kesä! Niitä on hauska täytellä alakerran vessassa ja sitten räjäyttää terassille. Välillä ne kyllä räjähtävät jo täyttövaiheessa sinne vessan seinille, mutta hällä väliäkös sillä!

20. Mene vesipuistoon!

Kävimme viime vuonna Tropiclandiassa ja siellä oli todella hauskaa. Tänä vuonna haluaisin uudestaan sinne tai Serenaan. Pitääkin alkaa pyytämään äidiltä nätisti vesipuistoretkeä!


Mä toivon nyt, että mainitset jokaisesta pienestä pilkkuvirheestä minkä löysit, sillä minun oikeinkirjoitukseni ei ole mitään parasta eivätkä pilkkujen paikat tule todellakaan luonnostaan. Yritän kehittyä koko ajan ja minua auttaa todella paljon, jos kerrot paikan mistä löysit virheen – kiitos!

27 kommenttia

  1. Eka!
    Okei, ekaksi haluan sanoa, että opettajani kanssa asetimme minulle haasteen:
    Lue 50 kirjaa kesän aikana! Mikä sattuma!

    Vastaa

  2. Ihana! Ja kiitos, Yksi meistä valehtelee on oikeasti niitä kirjoja, jotka jokaisen pitäisi lukea. :D Kesäsuunnitelmasi vaikuttavat kivoilta, ja voisin ehkä varastaa täältä pari ideaa itsekin… En huomannut mitään pikkuvirheitä, tai sitten ei vain osunut silmään. Mutta todella hyvä! 💜

    Vastaa

    1. Ja nyt ärsyttää, en ollut eka, vaikka katsoin tän just ennen koulun alkua…

      Vastaa

      1. Hyvä jos oli hyvä postaus ❤️ (Kato Anni, jätin tohon välin. Ootko ylpee : D)
        Ja toka on melkein yhtä hyvä kun eka. Toisella kerralla sitten oot varmasti eka 💛

        Vastaa

  3. No mä olin vasta kolmas >:( Ja siihen EI kuulu Anni ja Linnea laittaa väliä!!

    No anyways, sun SB-lista kuulostaa tosi kivalta💛 Mun silmään ei ainakaan pistänyt oikein mitään virheitä, mutta en kyllä niitä mitenkään etsimällä etsinyt.:D

    Ja hei, hyvää kesäkuuta kaikille!✨

    Vastaa

    1. No hei, Anni kertoi että virallisesti siihen tulee väli. En mäkään muuten sitä käyttäisi xd.

      Sun olisi pitänyt etsimällä etsiä niitä virheitä!

      Kiitos 🌻 (enkä ees tiiä, että mistä kiitän)

      Vastaa

  4. Ja mä oon vasta neljäs😂 Fiksu, sä puhut totta, siihen EI TUU väliä Anni ja Linnea!!!

    Sun Bucket kuulostaa tosi kivalta💛 Itse aion (yrittää ainakin) toteuttaa ainakin 19, 16, 14, 13, 12 11, 1. Hei, mä oon vähä ilkee, mä varastan Linnean kesäsuunnitelmia… Jätksit on parhaita! Mikä sun lempi jätski on btw?:D Ja tää oli tosi kiva postausidea, tykkään!<3

    Vastaa

    1. Samat sanat sulle Kurre, siihen kuulemma tulee virallisesti väli. En mäkään muuten käyttäisi xd.

      Mun lempi jäätelömaku on oreo, mutta jos pitää valita joku puikko, tuutti tms. niin varmaan Fazerin vadelmasuklaapuikko!

      Vastaa

  5. Linnea, ihana postaus, tuosta sai todella hyviä juttuja tehdä kesällä

    Vastaa

    1. Oi kiitos TODELLA paljon, Usvis!

      Vaikka olit viides, et luultavasti ollut viimeinen. Ihan varmasti joku kommentoi jotain vielä sun jälkeenkin <3

      Vastaa

  6. Kuudes xd
    Kuitenkin ihanaaaaa!!!☀ Tuli kesä mieleen :D Virheitä mä en huomannut :)
    Jäätelö on niin hyvää ja vesi-ilmapallot ovat kyllä MAHTAVIA!
    Muistan, kun joskus muinoin kaverini syntymäpäivillä menimme parvekkeelle ja heitimme sieltä vesi-ilmapalloja alaspäin, kaverin isän niskaan 😂
    Ja muutenkin nuo kaikki kuulostavat ihanilta, todella kiva postaus! <3

    Vastaa

  7. Ihana postaus! ✨ Sain tuosta itsekin ideoita kesälle. 😉
    Täytettin just pari päivää sitten vesi-ilmapalloja, mutta ne kaikki puhkes yhen yön aikana… 😅 Tuota yöuintia voisi kokeilla, se kuulostaa kivalta. 😁
    Särkänniemessä aion käydä myös paljon, sillä huvipuistot on ihania, ja Särkänniemi on huvipuistoista, lähimpänä kotikaupunkiani. 🙃

    Mä en ainakaan huomannut mitään virheitä, hyvää työtä! 👏😄

    Vastaa

  8. Tästä sain paljon kesäinspistä ja muuta😃 (Kirjoitan ilman väliä, ku kirjotussäännöt ei kiinnosta nyt😈) Pitäisi vrm itsekin tehdä joku lista nyt kun on ideoita… Mut kumminkin todella kiva postaus!♥️
    PS: Olli, oon varannu Yksi meistä valehtelee -kirjan kirpullle, ku oot suositellu sitä joskus🙃😅

    Vastaa

  9. Ihania kesäsuunnitelmia! Monia noista itsekin aion tehdä. Pitääkin tehdä oma!

    Ja ihanaa että kaikkiin oli joku kuva. 😍 Rakastan kuvia! (No totta kai tekstiäkin)

    Minullakin on ollut pitkään suunnitelmissa lukea tuo Yksi meistä valehtelee. En ole löytänyt mistään sitä! Olen löytänyt vain ne muut osat.

    Mutta itse en ole huvipuistojen fani. Olen suoraan sanottuna pelkuri, mutta minähän olen minä. 😂

    Vastaa

    1. Mun oli pakko laittaa kaikkiin kuva, koska muuten tämä olisi ollut aivan liian tylsä! Kiitos kommentista ✨

      Vastaa

  10. Ihana postaus! Kannattaa lukea viidenkymmenen kirjan joukossa ainakin Rakkaus Ei Katso Aikaa-trologia ja Grishaversumi-triologia, jos ei muuta löydy ;)

    Vastaa

    1. Ainakin REKA:n ajattelin lukea! Se kuulostaa niin ihanalta 💛📚
      Kiitos kommentista 🌻

      Vastaa

  11. Ihana postaus! Mä muuten näin Yksi meistä valehteleen tänään kirjastossa. Vitosen yritän saaha tehtyä. Oon lukenu jo yhen eilen. Ja ekan myös haluisin tehdä, vaikka ostankin melkein aina pelkkiä mehujäitä(, koska ne on parhaita). 13, 14 ja 16 on myös sellasia joita haluisin tehä. 17. Ehdottomasti, jos käydään jossain huvipuistossa. 19 varmaan myös tulee tehtyä. Onko yli kymmenen kommentoinut tähän postaukseen ennen mua? Toivottavasti en ole viimenen😅

    Vastaa

    1. Kiitos kommentista 💜

      Mulla ei ole mitään hajua, kuinka moni on kommentoinut ennen sua 😅

      Vastaa

  12. Jäätelöt ja vesi-ilmapallot ovat mahtavia – niin kuin kirjoittaminenkin😀 Huvipuistoista itse en juurikaan välitä, mutta ovathan nekin ihan hauskoja.

    Muutamia pilkkuvirheitä, joita huomasin:
    Ekan tavoitteen kohdasta: ”Niitä on ilmestynyt kauppaan nyt monia ja jotkut näyttävät tosi herkullisilta!” Pilkku tulee ennen ja-sanaa (eli virke olisi tällainen: ”Niitä on ilmestynyt kauppaan nyt monia, ja jotkut näyttävät tosi herkullisilta!”
    Neljännen tavoitteen kohdassa oli samanlainen; virkkeeseen ”Myös Idiootit ympärilläni kuulostaa hyvältä ja luultavasti lainaan senkin!” tulee pilkku ennen sanaa ja (virke olisi tällainen: ”Myös Idiootit ympärilläni kuulostaa hyvältä, ja luultavasti lainaan senkin!”)
    Seitsemännen tavoitteen kohdasta: virkkeeseen ”Tiedän, että nyt te kaikki ketkä seuraatte minua Wattpadissa, ajattelette, ettei se kannata” tulee yksi pilkku lisää, kaikki-sanan perään. (Tän lisäksi ketkä-sanan kuuluisi olla jotka, mutta se ei liity pilkkuihin.) Ja virkkeeseen ”Minulla on kuitenkin hyvä idea uuteen kirjaan ja luultavasti julkaisen sen” tulee pilkku kirjaan-sanan jälkeen.
    13. tavoitteen kohdan ensimmäiseen virkkeeseen (”Teltassa nukkuminen on hauskaa ja haluan tehdä sen tänäkin vuonna”) tulee pilkku hauskaa-sanan perään.
    Tavoitteen 16 kohdan ensimmäiseen virkkeeseen tulee pilkku hyvää-sanan jälkeen.
    Muutama muukin samanlainen pilkkuvirhe oli, mutta en niitä jaksa kirjoittaa :)

    Vastaa

  13. Okei… Mä oon TOSI myöhäs xd. Oli tosi ihana postaus. Yksi meistä valehtelee on myös ollu mun lukusuunnitelmissa pitkään, joten kesän aikana voisin hyvin lukee sen. Ja Idiootit ympärilläni = PARAS!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.