Olenko liian hyvä koulussa?

Moi! Taas tällainen ”cuten juoneton tekstinpätkä”, mutta samalla ehkä mielipidekirjoitus. Nauti lukemastasi!

Ps. Tämä kuva on ihana!


”Hikke, hikke! Taas se hikke sai kympin.”
Miksi siitä haukutaan? Eikö se ole ihan hyvä olla taitava koulussa? Niin minä luulen. Esimerkiksi aikuisena saa hyvän työpaikan ja osaa vaikka laskea ruokaostosten hinnan. Tai ainakin pääsee halutessaan lukioon.

Kun kysyn kaverilta, he eivät ole kateellisia. Se ei kuitenkaan ole totta. Kaverit haluaisivat itse olla yhtä hyviä. Heidän mielestä alakoulu todistus ei vaikuta yhtään mihinkään. Ehkä ei paljoa, mutta kyllä se ainakin vähän vaikuttaa. Yksi esimerkki on yläkoulu. Jos olen nyt kuudennella luokalla ja luen läksyt hyvin, pärjään aivan varmasti yläkoulussa ensi vuonna. Ainakaan ei tule liian korkeita portaikkoja sinne.

”Hikeksi” haukkuminen ei tunnu kivalle. Myönnän kyllä olevani ihan taitava koulussa, mutta eihän siitä tarvitse haukkua.

Onko sinua koskaan kutsuttu nimellä hikke? Minua nimittäin on. Voin kokemuksesta sanoa, että se ei ole mikään maailman ystävällisin sana. Ei sillä välttämättä pahaa tarkoita, mutta on väärin purkaa omaa epäonnistumistaan toisiin. Varsinkin kun se asia on toisella kunnossa.

Jos kaverisi on suurinpiirtein 8 oppilas. Hän saa kympin kokeesta. Alatko sinä, hikke, haukkua häntä juuri sillä hikke nimityksellä? Et. Juuri niin. Kaverisi varmaankin hyppii innosta ja kun läpällä heität hänestä sanan hikke, niin hän alkaa puolustelemaan itseään. ”Ei, en ole.” ”Tämähän on yksittäinen koe.” ”No hei mieti vähän itseäsi.”
Tätä luokkaa ovat vastaukset.

Siispä kannattaa muistaa, että hikeksi haukkuminen ei tunnu toisista kivalta – ainakaan kaikista. Saattaahan joku siitä nauttia, mutta en usko että kovin moni. Täällä tarinablogien maailmassa on paljon juurikin niitä 10 oppilaita. Siksi minusta tuntuu täällä porukassa oikealle. En ole vääränlainen, kun tykkään koulusta tai luen paljon kirjoja. Täältä saan upeita lukuvinkkejä, kun taas oikeilta kavereiltani saan enemmänkin haukut niskaan.

Itse kyllä aika usein sanon itseäni hikeksi ja hyvää hikkekaveriani uskallan kyllä leikillään sanoa. Ei se minua haittaa. Mutta se kun muut sanovat, ei se silloin enää mikään kaikkein kivoin nimitys ole.

Muista siis, että jos olet itse vain kateellinen, älä nimittele toisia hikeksi. Juurikin niistä hikeistä se ei ole hauskaa. Koulussa pitää pärjätä ja taitavat koulussa eivät ole tehneet mitään väärää. Päinvastoin.


Mp? Omasta mielestä vähän sekava, mutta haluan kuulla SINUN mielipiteesi. Tiedoksi vielä, että luultavasti seuraava postaus mun blogiin on se Q&A. Kiitos tosi paljon kun niitä kysymyksiä tuli niin paljon.
Okei mikä saarnaus tästäkin tuli. Ja ilmeisesti tämä teksti on mielipidekirjoitus. Tavallaan.

35 kommenttia

  1. Uuu! Joo, mä oon myös tosi hyvä koulussa ja joskus sitte tulee niitä kommetteja: ”no tietty SÄ sait kympin! Mitenkäs muutenkaan…” joskus vähän syyttäväänkin sävyyn! Mutta tää postaus oli tosi hyvä! Mä samaistun ja vielä taitavasti kirjoitettukin!👍

    Vastaa

  2. Voin samaistua 100%, ja ollaanhan me tästä puhuttukin! Jatkan todellakin sun ihanan blogin lukemista, vaikka en enää ite blogia pidäkään❤️

    Vastaa

  3. Sunnblogi tuo niin paljon iloa mun elämään, tää oli tosi hienosti kirjotettu ja samaistuttava, koska no hehe, mun kaverit ei yllättyny kun kerroin että sain kympin eilisestä kokeesta… :D

    Vastaa

    1. Kiitos Taco ihan super paljon. Tää kommentti merkkas ihan sikana❤️
      Muuten, kävisikö linkinvaihto?

      Vastaa

  4. Ihana pieni testin pätkä, itse olen tosi hyvä koulussa ja hauskin siellä. Rakastan sun testejä testimadossa ja on ilo lukea blogiasi. Tää merkkaa mun elämään tosi paljon. Ilman sua en voi tehdä mitään ❤️

    Vastaa

    1. Omg kiitos ihana❤️❤️
      Samaistun muuten itsekin tuohon hyvä koulussa ja hauskin. Ainakin mun besun mielestä❤️

      Vastaa

  5. Kiva ja mielenkiintoinen teksti. 😊Samaistun. En aivan.😶 Mutta vähän. 😌Olen BASIC 9, ei paras,😐 eikä niin huono. 🙃Mutta kaverini on hyvä koulussa😁. Mutta ei hikke.😆 Sori, jos oli ”vähän emojeita, mutta oli pakko…”

    Vastaa

    1. Kiitos ja ei mua noi emojit haittaa❤️😅
      Mutta tuohon toiseen kommenttiisi niin joo, Ophelia lopetti bloginsa ja testivelhoilun. Hän kertoi siitä blogissansa😭❤️

      Vastaa

      1. Eikä!!! En ehtinyt lukea kunnolla sitä postausta!! Olin niin järkyttynyt!! 😭😭😭Ja olen vieläkin!😭😭 Ja Siljakin lopetti bloginsa!!😭😨😱😱

        Vastaa

  6. Hieno artikkeli! ✨ Vaikka olen hyvä koulussa, minua ei onneksi kutsuta hikeksi, en ole koskaan oikein pitänyt siitä sanasta. Minun kaverini taas pitävät käsialaani upeana vaikka se on ihan sotkua…😅

    Vastaa

  7. Hetkinen… lopettiko Ophelia!? 😢Yritin mennä itse katsomaan hänen blogiinsa, mutta siinä lukee ”tämä sivu ei ole enää saatavilla”
    Ophelia oli yks mun lemppareista, ja ensimmäinen joka kommentoi mun blogia. 😭

    Anteeksi että tää kommentti ei liittynyt yhtään tähän mielipidekirjoitukseen.

    Vastaa

    1. Kiitos kehuista❤️
      Joo, Ophelia lopetti. Eikä haittaa, että kommentti ei liittynyt tuohon.
      Hei, onko sulla blogi? Yritin painaa nimestäsi mutta ei onnistunut. Voitko laittaa linkin?

      Vastaa

  8. Yritän lähettää linkkiä, mutta se ei onnistu…Yritän painaa tota ”lähetä kommentti” nappia mutta se ei vaan ilmesty tänne😐🤔
    Oon kyllä laittanu sen yhteen mun testeistä testimadossa, sen nimi on ”Perustin tarina blogin!” se löytyy mun tägistä (kissa_fani❤️🐱)

    Vastaa

  9. Hyvä teksti! Ja joo, muakin kutsutaan koulussa aika paljon hikeksi, mutta en ota sitä loukkauksena. Mutta ymmärrän kyllä, että monet voi ottaa!

    Vastaa

  10. Ahh, samaistun!! Ihan liikaa! Vihaan sitä, kun ihmiset ei vaan nää mussa mitään muuta kuin ne arvosanat, joita saan :/

    Vastaa

  11. Itsekin voin samaistua tähän hikkesyndroomaan! Ei ne muut vaan sitä tajua, että ysi puoli on hirveä pettymys ja kymppi miikassakin on roimasti parannettavaa. Siitä hiken maineesta tulee jopa paineet siihen, että pitäis aina vaan saada kymppejä

    Vastaa

    1. Moikka! Kiva kun löysit blogiini! Ja hei, toi on melkeinpä totta. Sitten se kun se yks toinen saa kokeesta paremman numeron kun sä😫 Ootko muuten testivelho kun nimi kuulostaa tutulle? Ala ihmeessä seurailemaan blogiani aktiivisesti ja kommentoi mielipiteesi.

      Vastaa

  12. Luin tämän uudestaan… Ja samaistuin vielä enemmän. Voitan Kahootit usein, joten vaikkei siinä ole oma nimeni, kaikki heti: ”Bianca se taas on, tietty se taas voittaa, no se on taas ykkösenä…” (Meinasin kirjoittaa oman nimeni tuohon 😂)
    Kokeista en saa yleensä huutoja, mutta ne Kahootit! Voisi luulla, että heillä on siinä pelissä paljon enemmänkin kuin vain ”luokan tietoviisaan” palkinto, jonka historian opettaja kerran antoi… (Pitkä tarina, ja ei kovin hauska.)
    Mutta joo, tästä alkaa taas uhkaavasti tulla yksi Biancan huippupitkistä kommenteista, joten hyvä postaus ja jäädään siihen!

    Vastaa

    1. Mä en tiedä mitä vastaisin tähän kommenttiin. Ehkä vain 😂. Mua alkoi naurattamaan. Äläkä kysy, että miksi.

      Vastaa

  13. Luen paljon kirjoja ja oon semi hyvä koulussa😂 Hyvä postaus👍

    Vastaa

  14. Mä en ees muista monta kertaa mua on sanottu hikeksi. Ei mua sinäänsä se haittaa ku mä vaa en välitä ja kerran mua luokan ryhmässä sanottii nörtiks🤓

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.