Taivas repeää

Moi ja tervetuloa uuteen postaukseen!

Kirjoitin ensiksi tekstin kesästä tällaisella samanlaisella kertojalla, mutta se ei onnistunut ja päädyin vaihtamaan aihetta. Lue itse, mikä tekstin aihe on!

Ps. Jos keksit tekstille osuvamman nimen, niin kerro.


Säpsähtää hereille pelokkaana, kun ukkonen hakkaa seiniä. Näkee kirkkaan välähdyksen ja pian kuulee myös lujan jyrinän. Kuulee myös, kuinka tuhannet vesipisarat putoavat maahan. Sataa niin paljon, että pisaroiden ropina kuuluu sisälle asti.

Käpertyy lämpimän untuvapeiton alle turvaan kaikkea. Peiton alla tuntee olonsa turvalliseksi. Omassa peitossa tuntuu tuttu tuoksu – makeat kirsikat ja sade.

Sillä hetkellä, kun yrittää vaihtaa asentoa, ukkonen jyrähtää taas voimakkaasti jossain lähellä. Säpsähtää pelästyneenä ja silmänsä laajenevat lautasen kokoisiksi.

Pelkää ukkosta. Ei tiedä, mikä siinä pelottaa, mutta se vain on hirveää. Ei kivaa tai hyvällä tavalla jännittävää, vaan todella kamalaa. Ei tunnu hyvältä, kun sade rummuttaa ikkunoita ja salamat räiskyvät taivaalla. Se tuntuu pelottavalta.

Tietää, että salama voi iskeä ihan lähelle. Vaikka on yrittänyt päästä pelostaan yli, ei siinä ole onnistunut. Ehkä tuo ukkosen pelko on ikuinen ongelma. Jokainen pelkää jotakin, eikä ukkonen ole mitenkään harvinainen pelko.

Samassa ukkonen pamahtaa uudestaan. Piiloutuu takaisin peiton alle ja pohtii kunnolla, mistä ukkonen johtuu. Miksei se voisi vaan kadota maapallolta?

Ehkä vielä jonain päivänä”, ajattelee ja sulkee silmänsä. Yrittää rentoutua.


Fun fact: tämä oli valmis jo 20.6, mutta julkaisin tämän vasta nyt :)

37 kommenttia

  1. Jee, eka! Ihana tarina, vähän pelottavakin! Itse kyllä ukkonen mulle on hyvällä tavalla jännittävää!

    Vastaa

    1. Sä olit nopee! Tässä keksi 🍪.
      Munkin mielestä ukkonen on hyvällä tavalla jännittävää! Kiitos paljon kommentista, Hertta 💙

      Vastaa

  2. Kiva tarina! Itse en pelkää ukkosta. On kivaa katsella sitä sisällä ja yrittää ottaa kuvia salamoista(salamista?), mutta ymmärrän, jos joku pelkää.

    En keksi tarinalle parempaa nimeä.
    Koska olin toinen, voinko saada jotain? Vaikka tomaatin.

    Vastaa

    1. Kiitos kommentista, Apsi 💙 On kyllä kivaa katsella ukkosta sisällä (ei ulkona.)!

      Voi Apila. Mä en anna noin helposti mun ruokavarastoja pois! (Älä kutsu Kurrea varastamaan multa tomaatteja :D)

      Vastaa

  3. Hmm… Muuten tosi hyvä teksti, mutta mä en jostakin syystä oikein pitänyt tästä kertojasta. Mä en itse pelkää ukkosta, vaan enemmänkin pidän siitä, mutta ukkosesta on kiva lukea ihan mistä vaan näkökulmasta. Eli hyvä teksti, mutta en pitänyt tästä kertojasta/’tyylistä’! 💙

    Vastaa

    1. Kiitos palautteesta, Annukkainen 💙Munkaan mielestä tämä ei oikein onnistunut (tai siis ei ole tarpeeksi hyvä blogiin), mutta Fiksu pakotti mut julkaisemaan tämän :D

      Vastaa

  4. Hieno tarina! Itse en aina päässyt kärryille, kun käytit perusmuotoisia verbejä, mutta sitten kun pääsin, tästä muuttui mun aivoissa runo, siltä se kuulosti todella paljon, varsinkin lausuttuna! Pidän tästä tarinasta ja tunnelmasta lopussa se ehkä luiskahti kaivoon ja siitä syystä alku onkin mun suosikki :D

    Vastaa

    1. Ei ne olleet perusmuotoisia, vaan yksikön kolmannessa… Pitää pitää huoli, ettei Anni potki mua pihalle PVK:sta.

      Vastaa

      1. Okei, taita ne olla, katoin vaan pikaisesti lopusta missä muodossa joku verbi on ja se oli joku joka on perusmuodossa ja yksikön kolmannessa sama🙃

        Vastaa

    2. Kiitos paljon 🤍 Ja kuten Olivia sanoi, ne eivät olleet perusmuodossa, vaan yksikön kolmannessa :D

      Vastaa

  5. Hei, en mä pakottanut sua julkaisemaan. Mä vain halusin, että sä julkaisisit tämän, koska tämä oli oikeasti todella hyvä!💙 Mä ainakin itse tykkäsin jotenkin tästä kertojasta :D Ja tämä hieman muokattu versio oli oikeasti paljon parempi kuin alkuperäinen!

    Vastaa

  6. Kiinnostava! Mä oikeastaan RAKASTAN ukkosta, mutta moni kyllä pelkääkin sitä. Tästä tuli mieleen yksi mun koulussa kirjoittama tarinan alku (jota en jatkanut), jossa joku tyttö herää yöllä ukkoseen 🤔
    Kerronnasta en oikein pitänyt, mutta idea oli silti hauska. Ja nimi on mun mielestä mahtava ja sopii tähän, miksi sitä pitäisi muuttaa? No, tiivistettynä hyvä postaus!

    Vastaa

    1. Olisi kiva lukea se tarina! Voitko laittaa sen joskus blogiisi?
      Kiitos paljon kommentista, Vilja 🖤

      Vastaa

      1. Se oli vaan tarinan alku 🥴 en jatkanut sitä niin en voi julkaista. 😅 Mutta jos sen alun jostain löydän, nii ehkä voin harkita😂

        Vastaa

  7. Kerrontatyyli oli täydellinen tähän – ja miten edes kehtaat väittää, että nimessä olisi mitään vikaa? Se on LOISTAVA. Heti tuon nimen nähtyäni arvasin, että nyt tulee hyvä postaus. Tarinan juonikin oli huikea, mutta se loppu – ”Ehkä vielä jonain päivänä” – ei oikein sovi tähän. Joka tapauksessa mahtava, ja ukkonen on parasta!

    Vastaa

    1. Kiitos paljon, Oliivipuu 💚 (Mä en edes tykkää vihreästä sydämestä)

      Vastaa

  8. Hmm, en tiedä mitä sanoisin? Teksti hipoi muuten täydellisyyttä, mutta kertoja/tyyli… No, enpä tiedä! Hyvä idea kumminkin!!

    Mä tykkään ajasta ennen ukkosta, kun ilmassa väreilee jännitys ja sähköisyys, ja jyrähtelee :D

    Vastaa

  9. Ihana! Kertoja oli vähän outo aluksi, mutta sehän sopii siihen! 🤍 Mä itse tykkään ukkosen aiheuttamasta jännityksestä, mutta mua pelottaa jos se iskee lähelle…

    Vastaa

  10. Okei, miten täällä on näin monta kommenttia ennen mua? No, joka tapauksessa tykkäsin, mutta toi kertomistyyli jäi vähän häiritsemään mua. Se ei vaan jotenkin sopinut tähän tarinaan. Muuten tää oli tosi kiva, eikä se nimi ole huono!

    Vastaa

  11. Ihana tarina! Jotain kohokohtaa tähän tekstiin jäin vielä kaipaamaan, vaikka en kyllä itsekään tiedä mikä sellainen voisi olla 😅 hyvä nimi mutta tuli vain mieleen että jokin ”ukkosen alla” tai ”välähdysten taivas” tai ”välähdysten pelko” (sekoaa nimien keksimiseen) 😄
    Voisi olla hyviä nimiä HUOM Voisi! Pidin muuten yllättävän paljon tästä kertojasta 💜 joka tapauksessa onnistuit! Olen vaikuttunut! 😃💙

    Vastaa

  12. Aivan IHANA postaus <3! En oikein pelkää ukkosta. Omasta mielestäni on kivaa katsella ukkosta ja kuunnella sen ääniä. En ole vielä julkaissut tarina blogiini mitään (jos ihmettelet kuka tätä kommenttia kirjoittaa). Ihana postaus Linnea!

    Vastaa

    1. Oi, kiitos paljon 💙 Mäkään en pelkää ukkosta. On juurikin kiva katsella ja kuunnella sen ääniä :)
      Kiva, jos sullakin on blogi! Voisitko laittaa linkin sinne, niin kävisin katsomassa? 😍❤️

      Vastaa

  13. Ärsyttää niin paljon, keksin just hyvän nimen tälle ja unohin sen heti!

    Mut on hyvä pätkä.

    Vastaa

    1. Sitten kun mun kesäloma loppuu. Kai sä seuraat Tarinapajan päiväkirjaa? 😉

      Vastaa

  14. Kiva ja jännittävä tarina. Tuohon voin jotenkin samaistua sillä, pelkäsin itse viime vuonna ukkosta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.