Minä vastaan marraskuu

Moii! Tämänpäiväinen postaus on kirja-arvostelu ja kirjasta Minä vastaan marraskuu. Tämä on itse asiassa myös ensimmäinen kirja-arvostelu blogissani (Miten tuo liittyy mihinkään?). Nyt kuitenkin päästän sinut lukemaan tätä postausta, ennen kun ehdit kyllästyä kokonaan höpöttelyihini :)


Takakansiteksti

Uusi elämä omassa kämpässä – uhka vai mahdollisuus?

Emmi ei aio tuhlata enää hetkeäkään sen suremiseen, että poikaystävä jätti ilman varoitusta ja särki hänen sydämensä. Mutta kammottava marraskuu lähestyy, pimeys yltyy. Emmi lojuu illat yksin opiskelijakämpässään ja kaipaa uusia ystäviä. Miten opiskelijoita vilisevä kerrostalo voi olla kuin ruumishuone? Missä yhteiset bileet ja hauska opiskelijaelämä?

Emmi päättää antaa vuoden synkimmälle ajalle mahdollisuuden ja aloittaa Minä vastaan marraskuu –projektin. Nyt kylvetään ympärille iloa ja valoa! Onneksi isosisko Sanni on ideassa mukana, samoin naapurin jätkä, Kuronen.

Perustietoa

Kirjan nimi: Minä vastaan marraskuu
Kirjailija: Laura Suomela
Kustantamo: Karisto
Julkaisuvuosi: 2021
Sivumäärä: 184

Kirja kertoo opiskelijaikäisestä Emmistä, joka inhoaa synkkää marraskuuta. Hän päättää aloittaa Minä vastaan marraskuu -projektin, joka antaa uuden mahdollisuuden vuoden synkimmälle kuukaudelle. Emmi alkaa järjestämään erilaisia virikkeitä, jotka toisivat valoa marraskuun pimeyteen.

Katsotaan sitten, kumpi tässä on vahvempi, minä vai marraskuu!” (s. 12)

Kirjan päähenkilö on Emmi. Hän on positiivinen ja todella päättäväinen – juuri sopiva kirjan päähenkilöksi. Emmi keksii ihan mahtavia juttuja, mitkä tuovat valoa synkkään elämään.

Sivuhenkilötkin ovat huippuja! Tärkeimpiä sivuhenkilöitä ovat Emmin isosisko Sanni sekä naapurin jätkä, Kuronen. Pidin Sannista, kun luin kirjaa. Nyt jälkikäteen olen kuitenkin ajatellut, että hän ei ollutkaan ihan suosikkihahmoni. En tiedä, miksi en pidä hänestä. En myöskään keksi syytä, miksi tykkäisin hänestä.

Kurosesta pidän paljon, koska hän on ihanan sympaattinen. Kirjan alussa ajattelin, etten oikeastaan tykkää Kurosesta, mutta kun hän alkoi tulemaan paremmin kirjassa esiin, aloin pitämään hänestä.

Muita sivuhenkilöitä kirjassa ovat talon entinen asukas Maija, Emmin ex-poikaystävä Miro ja Emmin vanhemmat. Muitakin henkilöitä kirjassa on, mutta heitä ei mainita nimeltä.

Oma arvio

Tämä kirja on niin ihana! Aloin itsekin odottamaan kurjaa marraskuuta tämän kirjan ansiosta. Sain kirjasta paljon positiivisuutta itseeni ja aloin heti miettimään, miten voisin viihdyttää itseäni pimeinä kuukausina. Lisäksi Emmi on yksi parhaimmista päähenkilöistä pitkään aikaan, joten totta kai plussaa ihanista henkilöistä!

Suosittelen tätä kirjaa niille, ketkä kaipaavat piristystä ja ovat menettämässä elämänilonsa. Ihan varmasti tulet paremmalle mielelle, jos luet tämän. Minä pidän tästä kirjasta todella paljon, vaikka elämäniloni on ihan tallella. Suosittelen tätä siis ihan kaikille, jotka haluavat hieman paremman mielen!

Annan tälle kirjalle arvosanaksi puhtaan 5/5, sillä en näe mitään syytä, miksi arvosanan pitäisi olla alhaisempi. Yksi parhaista kirjoista, minkä olen vähään aikaan lukenut.


Mä todellakin suosittelen lukemaan tämän kirjan, jos et ole vielä lukenut. Tämä oli mahtava kirja, joten LUE SE!

Ps. Jossain kohtaa tulee toinen kirja-arvostelu ja lupaan siihen parempaa laatua :D

32 kommenttia

  1. EKA! Tykkään sun tavasta arvostella kirjoja, ja nyt mä todellakin laitan tän mun lukulistalle! Aiemmin tää jäi vähän mietityttämään mua, mutta huomaan, että tämä olisi pitänyt lukea jo ajat sitten : D

    Vastaa

    1. 🍪
      Kiitos paljon, Kastehelmi 🌻 Todellakin kannattaa lisätä lukulistalle!

      Vastaa

  2. Kuulostaa hyvältä🤩! Voisin varata sen periaatteessa heti, mut mietin, kannattaskohan se säästää marraskuulle?

    Vastaa

    1. Se on hyvä! Toisaalta marraskuulle jättäminen voisi olla ihan hyvä vaihtoehto :)

      Vastaa

  3. Linnea, me käytiin eilen Apilan kanssa kirjastossa, ja tottakai satuttiin lainaamaan tää kirja. 📚 Mut sä varmistit että se lähtee mukaan reissuun!<3 Tosi hyvä kirja-arvostelu, mitä muutakaan tästä voi sanoo. 🌻 Katotaan onks se kirja kaiken sun hehkutuksen arvoinen… 💙

    Vastaa

    1. Oih, ihanaa että lainasitte! Kertokaa sitten ehdottomasti, mitä mieltä olitte!

      Vastaa

  4. Okei. (Jahas, mulla sama ongelma…) Kerroit sen verran hyvin, että ehkä mä tosiaan lainaan tän. (Yli kymmenen lukematonta kirjaa pudistelevat kiihkeästi päitään puhelimen takaa.) Vain yksi miinus: lainauksia olisi saanut olla enemmänkin kuin yksi, sillä LAINAUKSET OVAT ELÄMÄ.

    Olivia kiittää ja kuittaa.

    Vastaa

    1. Todellakin lainaa! Mä en lopeta tämän hehkuttamista ennen kuin lainaat sen!
      Okei… Mä laitan tulevaan kirja-arvosteluun enemmän lainauksia (oon itekkin vähän addiktoitunut niihin…)

      Vastaa

  5. Sä herätit mun mielenkiinnon! Varmasti lainaan tuon heti kun saan käsiini!
    Ja hyvä postaus! 🤍

    Vastaa

  6. Minä vastaan marraskuu on mulla luettuna, se on kyllä aivan ihana! Nyt mä tajuan, miksi sä olet höpöttänyt koko ajan siitä 😂 Kuitenkin todella taitavasti kirjoitettu kirja-arvostelu, en todellakaan uskoisi, jos en tietäisi, että tämä on sun ensimmäinen sellainen! Ihana 💙🌿 Mutta samaa mieltä kuin Olivia, lainauksia olisi pitänyt olla enemmän :3

    Vastaa

    1. Oiiiii, kiitos Annukkainen 🖤 Mä olin ihan varma, että sä tulisit valittamaan jostakin, ettei tämä ollut hyvä ja oli sekava 😅 Ja sitten sama sana kuin Oliiville: Lainauksia tulee enemmän seuraavaan kirja-arvosteluun :D

      Vastaa

  7. Vaikuttaa hyvältä mutten tiedä luenko sitä🥲 Lisään ainakin lukulistan perukoille sen, että löydän sen silloin joskus, kun en keksi muuta lukemista🙃 Lainaukset on kyl perfect ja niitä olisi saanut olla enemmän, sillä yksi lainaus tuntuu – ainakin omasta mielestäni – typerältä😅 Minkä ikäinen päähenkilö muuten on? Se vaikuttaa siihen, että luenko kirjaa, todella paljon🙃

    Vastaa

    1. LUE, OONA LUE!
      Päähenkilön iästä en ole ihan varma – opiskelijaikäinen Emmi on. Tarkemmin en osaa sanoa.

      Vastaa

  8. Tämä oli hienosti kirjoitettu kirja-arvostelu. Jatka niiden kirjoittamista!

    Ja marraskuu on yksi kauheimmista kuukausista mun mielstä, joten voisi olla ihan hyvä, että luen tämän, jos se sai sutkin odottamaan sitä! 🤪

    Vastaa

    1. Kiitos paljon, Vilja ❤️
      Todellakin kannattaa lukea, sillä tämä kirja sai mut tosiaan odottamaan mun inhokkikuukauttani 😅

      Vastaa

  9. Ou, todella hyvin kirjoitettu, siis oikeasti! Odotan jo innolla, mitä sun seuraava kirja-arvostelu sitten tuo tullessaan!💙

    Joo, kuulostaa tosi kivalta kirjalta. Goodreadsin perusteella mä en ihan vakuuttunut tästä kirjasta, mutta sä sait mut nyt vakuuttumaan! Mä voisin lukea sen jossain vaiheessa – en tiedä, jaksanko odottaa ihan marraskuuhun asti, mutta en nyt IHAN heti ole ainakaan lukemassa. Ehkä voisin kuitenkin lisätä sen Want to read -listalle🫧

    Vastaa

  10. Kiitos todella todella todella paljon!
    Ja todellakin lisää Want to read -listalle (mä stalkkaan Goodreadsista sitten koko ajan, että sä varmasti lisäät sen :D)

    Vastaa

  11. Hyvä Linnea! En olekaan kuullut tuosta kirjasta ennen… Pitäisikö lukea? Oletko muuten tehnyt enempää kirja-arvosteluja? Haluaisin lukea niitä!

    Vastaa

    1. Todellakin kannattaa lukea! Paitsi en tiedä, että kiinnostaako se sua samalla tavalla, koska olet mua jonkin verran nuorempi.
      En ole tehnyt tätä enempää kirja-arvosteluita vielä, mutta lähiaikoina on tulossa uusi tällainen 🤍

      Vastaa

  12. Kuulostaa enemmän kuin ihanalle – pakko lukea!! 🖤✨

    PS. Lisää kirja-arvosteluja sulta, tää oli tosi hyvin kirjotettu!!

    Vastaa

    1. Lue, Taco, todellakin lue!
      Ja kiitos paljon – toinen kirja-arvostelu tulossa jossain kohtaa 🖤

      Vastaa

  13. Mä alan lukee tota kirjaa jo tänään!
    Lainasin sen jo ennen heinäkuuta. (27. 6. Oli pakko tarkistaa lainakuitista, joka on puhenlimenkuorissa.) Se on vaan nyt tuolla asuntovaunussa, koska otin sen reissuun mukaan, mutta jäi sinne vaunuun matkan ajaksi (olisin muuten lukenut sen automatkalla eilen).

    Vastaa

  14. Apua.
    Kun luin tän kirja-arvostelun ekan kerran, (kun en ollut lukenut kirjaa) luulin Kurosen olevan joku vanha ukko 🙈
    Ja, no. Nyt olen lukenut sen.

    Vastaa

  15. Myönnän, pidin tästä! Ennen en ole oikein pitänyt syksystä, mutta nyt asia on toisin🧡! Kiitos sinun Linnea!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.