Kirjavinkkaus #1

Terve! Täällä esittelen  pari kirjasarjaa mitä suosittelen. Yritin laittaa tähän sellaisia, mitä välttämättä hirveän moni ei ole lukenut.

 

Allien tyttösäännöt

Kirja kertoo tytöstä, joka pitää kirjaa kaikista tärkeistä säännöistä.

Allie muuttaa uuteen kotiin. Sitten siellä alkaa tapahtua. Pääseekö Allie kivalle luokalle? Saako hän hyviä kavereita? Välillä Allie keksii uuden säännön ja se lisätään sääntövihkoon.

Neliosainen kirjasarja, jonka ensimmäinen osa on Muuttopäivä. Kirjailijana on Meg Cabot.

Suosittelen kirjaa noin 10 vuotialle. Allie on itsekin 10. Itse kyllä luin toiseen kertaan sarjan vähän aikaa sitten ja oli ihan hyvä. Kyllä voi 13-vuotiaskin vielä lukea!

Arvosana tälle kirjasarjalle on 4/5. Tosi hyvä kirja, mutta en voi antaa kaikille 5/5.

IceLove

 

Kirjasarja kertoo IceLove muodostelmajoukkueen näkökulmasta. Sarjan idea on luultavasti ymmärtää, kuinka tärkeä joukkue on ja omat virheet eivät merkkaa paljoa isossa ryhmässä.

Sarjassa on tällä hetkellä 5 kirjaa. Niitä tulee kyllä vielä lisää! Jokainen osa kertoo eri joukkueen jäsenen näkökulmasta, eli lukemisen voi aloittaa mistä tahansa osasta!

Suosittelen kirjaa 8-12 vuotiaille. Voivat kyllä varmaan nuoremmat tai vanhemmatkin lukea. Ei tarvitse pelätä, ettei ymmärrä tästä aiheesta mitään. Yhden kirjan takana lukee näin:

”Muodostelmaluistelua on kuvattu niin elävästi, että jalkapalloa harrastava tyttö alkoi pohtia, voisiko hän joskus kokeilla muodostelmaluistelua”

Arvosana kirjasarjalle on 5/5. Yksi mun lempparisarjoista, vaikka kirjat ovatkin suht lyhyitä.

Kirjan on kirjoittanut Henna Helmi. Ensimmäinen osa on Nellyn uudet kuviot. Toinen vähän samantapainen sarja on Miisa. Se kertoo yksinluistelusta.

 

Suklaamuruset

Okei, tiedän että jotkut ovat mainostaneet tätä kirjaa paljon. Nyt se löytyy myös täältä.

Sarja kertoo uusperheen arjesta jokaisen tytön näkökulmasta. Suklaamuruset on suklaatehdas jonka ympärillä perheen arki jonkin verran pyörii.

Sarjassa on kuusi osaa. Tässäkin sarjassa kerrotaan joka kirjassa eri henkilön näkökulmasta. Ensimmäinen osa on Kirsikkasydän ja sen päähenkilönä on Cherry.

Suosittelen kirjaa noin 11-14 vuotiaille. Itse kyllä taisin lukea ensimmäisen kerran 10-vuotiaana. No Suklaamurusten tytöt ovat ainakin kaikki 11-14 vuotiaita.

Kirjan on kirjoittanut Cathy Cassidy. Tähänkin kirjasarjaan arvosana ehdottomasti 5/5. Okei, ei ehkä. Pakko antaa 6/5. 🤩 Ihan mahtava sarja.

 

 

Okei, siinä oli. Toivottavasti sait jotakin vinkkiä. Toivon myös, ettet ole lukenut näitä kaikkia. En ole hirveän hyvä noissa, minkä ikäisille kirja sopii. Kannattaa etsiä kirjastosta seuraavalla kerralla! Olen siis itse 12-vuotias ja nämä kaikki kirjat ovat ihania tällä hetkellä. Kommentoi vaikka, että oletko lukenut näistä jotakin. Sä voit myös laittaa kirjavinkkejä mulle tai joillekkin muille. (Tästä tuli hirveen pitkä kappale😂)

24 kommenttia

  1. Hei, ihanaa että säkin teit tälläsen ;) Oon lukemassa tällähetkellä Suklaamurusia (PARAS <3) Voisin ehkä lukea Icelovea tai Allien tyttösääntöjä…?

    Vastaa

    1. Ai niin, ja kirjavinkkejä:
      – Runotytöt, kolme osaa, eka on Pieni Runotyttö!
      – Universumien Tomu, trilogia kans, ja PARAS IKINÄ <3 :D Eka osa on Kultainen Kompassi
      – Belgarionin- ja Mallorean Tarut hyviä fantasiakirjoja ;)
      – Amari ja Yön Veljet! Eka osa sarjaa, tosi jännä & hyvä :D

      Siinä oli nyt jotain. Suosittelen erityisesti Universumien Tomua, olen sen suurin fani <3

      Vastaa

      1. Olet mainostanut Universumien tomua niin ahkerasti, että pitäähän se palkita… Varasin Kultaisen kompassin. 😉

        Vastaa

      2. Kiitos ihan super paljon noista vinkeistä! Etsin seuraavalla kerralla kirjastosta!
        Tohon sun toiseen kommenttiin, niin lue ehdottomasti! Suosittelen!

        Vastaa

  2. Kiva postaus! En ole lukenut, mutta ajattelin kokeilla Suklaamurusia ja Allien tyttösääntöjä. Paitsi että tipuin jo ikäsuosituksesi ulkopuolelle, täytin vähän aikaa sitten 14. 😅

    Vastaa

    1. Lue vaan silti! Varmaan ihan hyviä silti. En ole hyvä noiden ikäsuositusten kanssa, joten saattoivat mennä päin seinää
      Ooks sä jo 14😱😂 En tienny.

      Vastaa

  3. Olen lukenut muut, mutta Allien tyttösäännöt täytyy lisätä lukulistalle! Kiitos vinkistä!

    Vastaa

  4. Olen lukenut kaikki paitsi Allien tyttösäännöt ja Suklaamuruset on vielä kesken

    Vastaa

  5. Cute tunnet varmaan minut creepyhamsterin! Edottaisitko jossain päivityksessä käsikirjamaisia kirjoja!🙂

    Vastaa

    1. Joo tunnen sut kyllä. Ihanaa että löysit blogini❤️ Alathan kommentoimaan tänne aktiivisesti? On aina tosi ihanaa saada palautetta ihmisiltä❤️
      En ole itse lukenut hirveästi sellaisia käsikirjoja, mutta lupaan että jos luen niin päivitän siitä kyllä🤍

      Vastaa

  6. Kiva, postaus! Pitkästä aikaan olen blogissasi. Ystäväni käyttää nimeä Cuten_fani. Joskus minäkin. Olisiko lisää kirja vinkkejä??

    Vastaa

    1. ❤️
      Kirjavnkkejä? No ainakin mun blogin kirjavinkkaus kakkososassa. Ne on kyllä ehkä vähän vanhemmille. Ainakin sellainen sarja kun Ebba. En tiedä oletko lukenut. Se kertoo Ebbasta jonka vanhemmat asuvat eri maissa. Kysy enemmän jos alkoi kiinnostamaan. Voin kyllä kertoa lisääkin vinkkejä.

      Vastaa

  7. Voisin ehkä kokeilla icelovea.Muutkin kuulosti hyvältä.Ja nolo elämäni on kirjasarja joka on päiväkirja.Ja se kerttoo sellasesta Nikkistä jolle tapahtuu aina kaikkea noloa ja sitä kiusaa sellanen tyyppi McKenzie. Mutta sitten lopuksi kaikki on hyvää.Ja sitten sillä on semmonen ihastus Brandon. Kuvailevat sanat on ehkä yläkoulu,bestikset,kilpailut. Sitä kannattaa lukea, se on viisiosainen sarja.Ensimmäinen osa on,nolo elämäni:olisinpa suosittu. Kiitos vinkeistä ja sori tää on aika pitkä kommentti ei haittaa jos et kiinnostunut tai jos et jaksa lukea.😊

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.