Mielipidekirjoitus

Yleensä mielipidekirjoitukset ovat omasta näkökulmasta. Vaan ei tämä, tämä on lehmän näkökulmasta. Nyt tietysti ajattelet, että miksi juuri lehmä? No, ehkä on hauska kuulla lehmienkin ajatukset. Idea on Annin tarinablogin ”ideoita tarinan kirjoittamiseen” postauksesta. Kiitos Anni💕

Oletko koskaan miettinyt, että jos sanot kaveriasi lehmäksi tarkoittaen, että tämä on tyhmä, miltä se meistä oikeista lehmistä tuntuu? Nimittäin ei hirveän mukavalta. Oikeasti! Lehmät eivät ole vain tyhmiä. Me olemme välillä ihan fiksujakin kavereita!

Kuulumme samaan ryhmään kuin kissanpennutkin. Olemme eläimiä! Et varmasti sano jollekin toiselle ihmiselle loukkauksena ”olet kissanpentu”. Miltä sinusta tuntuisi, jos sanoisin kaverilleni ilkeästi ”olet ihminen”.

Meillä lehmillä on muitakin haittapuolia. Meidän lihaa syödään. Meitä teurastetaan! Miltä sinusta tuntuisi jos paras kaverisi tungettaisiin ensiksi pannulle, sitten se palasteltaisiin ja lopulta saisit syödä sen. Hyi! Itse syötte minun lajitovereita ja minä sekä mun kaverit syödään jotain heinää. Me halutaan syödä ihmisen lihaa!

Kaikki pikkulapset tuntuvat ymmärtävän meitä. He jopa osaavat lehmien kieltä. Paitsi että he hokevat koko ajan vain ”ammuu”. En ymmärrä miksi he hokevat vain ”lehmä” ”lehmä”. Sitä ”ammuu” tarkoittaa. Esim. ”Ammuuu” tarkoittaa heinää. Mutta eipäs nyt aleta opettamaan teille ihmisille meidän kieltä.

Minun pitääkin kohta lopettaa tämän kertominen, koska meillä alkaa muiden navetan asukkaiden kanssa hauska hippa-leikki. Sitä ennen pitää kyllä muistaa syödä. Ehkä juoksen omistajani huoneeseen täällä navetassa ja söpöllä ilmeelläni pyydystän häneltä palan mustikkapiirakkaa. Se on mieliruokaani! Nami!

Yhden asian sanon vielä! Seuraavalla kerralla kun sanot kaveriasi lehmäksi, mieti kaksi tai kolme kertaa. Kutsu häntä vaikka kissan pennuksi! Äläkä syö jauhenlihaa. Joskus syöt vielä minut. Arvostaisin sitä!

 

Mp? Oliko liian lyhyt? Tulivatko lauseet liian töksähtäen? Kommentoi vaan tuohon alas. Kehitän sitten blogiani parhaani mukaan. Rohkeasti vain kommentoimaan! Katson niistä joka ikisen!

18 kommenttia

  1. Tämä oli kiva idea, mutta vähän pidempi se olisi voinut olla, lauseet ehkä tulivat vähän äkkiä. Tosin mistäs sitä tietää, millainen kirjoitustyyli lehmillä on? 😉 Todella hyvä teksti, mutta epäilen sitä, haluaisivatko lehmät syödä ihmisten lihaa. 😅

    Vastaa

    1. Joo mäkin epäilen sitä😅 mutta ehkä se oli vähän sellainen ”te ihmiset syötte meitä, meilläkin pitäisi olla oikeus syödä teitä”. Olen itsekin sitä mieltä, että tämä oli vähän lyhyt, mutta oli aika vaikeaa keksiä tähän tekstiä.

      Vastaa

  2. Iiiiiihanaaa!! Tosi hauska ja omanperäinen, hieno teksi<3 Olisi voinut ehkä olla hieman pidempi?

    Vastaa

  3. Hieno teksti! Kirjoitusvirheitä ja sellaisia (mielipidekirjoitus on yhdyssana. Anteeksi että nipotan 😅), mutta muuten ihana! Kiva, että otit inspistä siitä postauksesta ❤️ Ehkä vähän liian lyhyt, mutta ei se haittaa. Kehityt kirjoittamisessa varmasti jatkuvasti!

    Vastaa

    1. Kiitos❤️ Yritän tehdä pidempiä. Ja korjaan ainakin tuon otsikon!

      Vastaa

  4. Tosi hauska ja ihana! Tykkään itse kaikista eläimistä (Lehmät mukaanlukien) joten tää oli tosi vaikuttava lukukokemus :))

    Vastaa

    1. Kiitos, kiitos kiitos❤️ Tämä kommentti merkitsi mulle tosi paljon!

      Vastaa

  5. En tiedä, kaikki muut täällä vain ”liian lyhyt, liian lyhyt”, mutta mielipidekirjoitustenhan kuuluukin olla lyhyitä ja ytimekkäitä? (Terveisin meidän äikänkirja 😅) Mun mielestä oli juuri sopivan pituinen, muutenkin kiva. Sellainen lehmämäisen leppoisa, mutta samaan aikaan loukkaantunut. Yksinkertaisesti upea <3

    Vastaa

  6. Oli tosi hauska😅 Tärkeää että kuunnella lehmien mielipiteitä. Ei haittaa vaikka oli lyhyt😁

    Vastaa

  7. En ollut tullut tätä asiaa ajatelleeksi.Hyvä kun otit sen esiin

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.